Всеки може да се отърве от хлебарките веднъж завинаги

Дори и да сте почитатели на състезанията с хлебарки, едва ли ще ви хареса тази гледка у дома ви и освен това в кухнята. Ясно е тогава, защо човечеството отдавна обръща внимание на въпроса за „съжителството“ с хлебарките.

Има много популярни начини за изгонване на тези неприятни „съквартиранти“ на домовете ни. Установена е причинно-следствена връзка, между появата им в апартамента и тяхното състояние. Както знаете, на земята няма безполезна фауна и флора. Хлебарките не правят изключение. Хлебарите са симбиоза на подреден и нехигиеничен човек, колкото и парадоксално да звучи. Ядейки остатъци от храна, те до известна степен прочистват домовете ни. В същото време посещенията на сметища, казанчета, хлебарките неволно стават носители на различни болести, което причинява отвращение у човека. Ясно е, че и вие, ако намерите хлебарка в кутията си, няма да останете възхитени.

Но както е известно, без да знаем причината, е невъзможно да се премахнем самият проблем. Това и ще обсъдим сега:

Причини и профилактика на хлебарки

Има много причини за появата на хлебарки в апартамент. Това обяснява сложността на работата с тях, тъй като премахването на една от причините по-долу няма да реши проблема с „наемателите“. Необходим е интегриран подход към неговото решение. Нека се, запознаем с тези причини, а те са ни предоставени от екипа по пръскания за хлебарки.

  1. Нехигиенични условия

Това е най-популярната причина за появата на хлебарки. Това се отнася преди всичко за кухнята, където може да намерите остатъци от храна на пода и не само. Между другото, това се отнася и за останалите стаи. Със сигурност, неведнъж сте наблюдавали и може би вие сами сте хапвали сандвичи, торти, пуканки и други лакомства, докато гледате телевизия или четете книга в леглото. Не се заблуждавайте, трохи винаги падат, колкото и да внимавате.

Нехигиеничните условия са най-честата причина за развиването на хлебарки в жилищата.

В този случай е необходимо да се подредят нещата и да се хигиенизира. Всички храни трябва да се съхраняват в плътно затворени съдове.

Много често в апартаменти с домашен любимец се появяват хлебарките. Това е така, защото местата с купичките им за храна и вода са примамки за пълзящите насекоми. Почиствайте, след домашния любимец, не оставяйте купичките наполовина пълни и измивайте пода. Това е задължително и хлебарката ще забрави за „комфортния си” живот във вашия дом.

Не „съхранявайте“ боклука в кухнята, систематично изхвърляйте боклука, а кофата изберете да е с капак.

  1. Наличие на висока влажност

Колкото и да е странно, наличието на вода привлича хлебарките. Проучванията показват, че хлебарките могат да се справят без храна цял месец, но без вода – не повече от седмица. Ето защо, наличието на влага в помещението в резултат на течове във водопровода, кранове, душ ще е много полезно за развъждане на хлебарки.

Отличен източник на влага и храната е също канализацията и самата тоалетна. Следователно е необходимо да се изключи достъпът до него от хлебарки чрез инсталиране на мрежа на врата.

  1. Наличието на пукнатини

Отличен начин хлебарките да влязат в дома ви е, ако по стените или в прозорците има пукнатини и процепи.

За да „блокирате“ появата на неканени „съседи“, трябва внимателно да разгледате стаята за пукнатини. Идентифицираните места трябва внимателно да се шпакловат.

Не е изключена възможността за нахлуване на „паразитите“ от вентилационния отвор. Тогава тези места може да изолирате със специална фина мрежа.

Заключение:

На пазара има голямо изобилие от препарати, срещу хлебарки, гелове, капани и всякакви отрови. За повечето от тях, ефективността е гарантирана, но намаляване имунитета на насекомите идват и някои странични ефекти над хората и всички обитатели в жилището. Ето, защо най-правилният начин е не сами да се борите с неканените гости, а да потърсите специализирана служба за контрол над вредителите. Те ще пристигнат на място, внимателно ще обезопасят всички терени, ще организирате пръскане за хлебарки от preventa.bg, а когато помещенията са безопасни за живеене ще ви информират да се върнете в тях.

Забележка: Помнете, че невнимателно боравене с отрови, може да има опасни за човешкото здраве ефекти. Бъдете внимателни!

Comments are closed.

Post Navigation