Грижа за кожени мебели: „козметология“ за дивани

Поддържането на представителен вид на кожените мебели не е толкова трудно. Основното е да се разберат свойствата на този материал, който еднакво не харесва ефектите на влага, високи температури и продължителна инсталация на пряка слънчева светлина.

Нежно почистване, редовно импрегниране или кондициониране, както и предпазливост при работа с остри предмети са всичко, което е необходимо за дълъг живот на кожената тапицерия.

Тук може да разгледате услугите на чистачи.com.

Извозваме обгорели мебели и всякакви боклуци които възникват в следствие на пожар.

 

Как да спасите диван от котка?

 

Любителите на животните трябва да са наясно, че високото качество на мека мебел с кожа и правилните грижи няма да я спасят от котешки и кучешки лапи. Ако считате себе си противник на такива опитомяващи мерки като премахване на нокти, най-добре е да се въздържате от използването на гладка кожа в интериора. В същото време, премиум дрешният велур е в състояние да издържи активността на вашите домашни любимци за дълго време.

 

Когато избирате средство за отстраняване на петна по кожата, трябва да се вземе предвид нейният тип и степен на защита. Най-безопасно е да започнете да почиствате стола или диван от мазни, никотинови отлагания или следи от химикалки от филц. Методът на обличане и степента на кожата не са важни. Лайка, набук, естествен велур или алкантара – всички те са перфектно почистени с продукти, съдържащи активен кислород.

 

Специалистите препоръчват прилагането на балсами, за да запазят естествените мастни компоненти, съдържащи се в кожата. Запазвайки естествената еластичност на материала, тези продукти не покриват микропорите. Кожата продължава да „диша“, премахвайки излишната кондензирана влага в атмосферата.

 

Понякога боядисаната кожа губи външния си вид, поради изгаряне или унищожаване на пигменти по друга причина. В този случай текстурата, повърхността могат да останат доста презентабелни. В такива случаи има смисъл да се използват специални оцветяващи импрегнации. Такива мерки обаче, обикновено не дават дълготраен ефект. Грижата по този вид трябва да бъде редовна процедура. Пълноценна алтернатива е само професионалното оцветяване.

За непоправимо увредени мебели посетете официалната страница на сайта: чистачи.com.

Comments are closed.

Post Navigation