Детските мебели – на какви изисквания трябва да отговарят

На какви изисквания трябва да отговарят детските мебели?

Когато организирате пространство в детска стая, важно е да запомните едно основно правило: децата растат много бързо и затова основното изискване за мебелите трябва да бъде възможността за тяхното преобразуване, докато детето расте.

Когато купувате кухни, опитайте се да избягвате комплекти, които са покрити с токсични лакове или боя.

Най-приемливият от гледна точка на разходите и качеството материал за мебели в детската стая е масив от дърво или ПДЧ. Желателно е тапицерията на дивани и фотьойли да е херметична и лесна за почистване. Както знаете, децата са неспокойни и любопитни и рядко следят чистотата.

Трябва да се отбележи още, че мебелите за кухнята, подобно на мебелите за детската стая, трябва да имат минимален риск за нараняване на детето. Изхвърлете старите мебелите от детската стая и ако има остри ъгли или дръжки. За извозване на стари мебели – цени за София.

Основното изискване за маси и столове в детската стая е повишената здравина и стабилност.

Ако това е възможно, тогава, когато избирате мебели, вземете децата си със себе си, за да могат те да оценят независимо степента на комфорт на мебелите. Вратите и чекмеджетата на скрина. Такива трябва да се отварят без проблеми, а стенните рафтове трябва да бъдат разположени на удобна височина.

Към изборът на легло в детската стая трябва да се подхожда с особена грижа: неправилна позиция по време на сън може да причини кривина в развитието на гръбначния стълб. Леглото трябва да съответства на растежа на детето, да има еластичен, за предпочитане ортопедичен матрак. За деца под юношеска възраст трябва да се осигури преграда, която да не позволява да паднат от леглото по време на сън.

Естествено е, че мебелите за детската стая за момичето и за момчето ще бъдат значително различни. Това се отнася, преди всичко до цветовата схема на мебелите.

Злоупотребата със стереотипи за розовата стая за момичето и синята за момчето ще ви доведе до банален и неоригинален дизайн. Опитайте се да използвате пастелни цветове, за да украсите детската стая, която не би напрягала зрението. Такива могат да са цветовете в бежово, бледо розово, шам-фъстък, бледо синьо. Може да създадете ярки акценти с помощта на множество декоративни елементи: стикери за стена, снимки в ярки рамки, часовници и т.н.

Comments are closed.

Post Navigation