Източна Африка – погребални ритуали и традиции

Масаи са племе от Източна Африка. Те са наследствени номади, които вярват в бог, известен като Енкай, но това не е приемано за едно същество или организация.

Това е термин, който обхваща земята, небето и всичко, което живее под нас. Често наричано от местните „долу“. Това е трудна концепция за западните умове, които са свикнали с традиционните религиозни убеждения, за разлика от тези така наречените примитивни култури.

И докато в развитите страни методите за погребение са намерили една стандартна форма, то по спазвани ритуали много и до днес се различават. Някои от погребалните церемонии в развитите страни, свързани и днес са заимствани именно от такива племена у народи.

Приемлив е и методът на кремация, който също е почерпен от древни времена и обичай.

За край на погребение племето масаи приема зашиването на мъртвото тяло в платнено покритие, наподобяващо чаршаф. Така шефове са поставяни в знак на уважение. Интересното било, че по този начин изпращали благородниците и хората на по-високо постове. Обикновените люде били оставяни на открито за хищници, които да се разпореждат с тях. Така Масаи вярва, че мъртвите тела са вредни за земята. Според тях, когато човек умре, умира само тялото, а то е безполезно. В този момент душата поема по нов път.

От траурна агенция може да се научи много за местните традиции и ритуали около погребенията, както и да се потърси съдействие за церемонията.

Повече подробна информация около погребения и цени за погребения, може да откриете тук:

  • траурна агенция софия
  • погребение цена
  • кремация цена

Comments are closed.

Post Navigation