Изхвърляне на отпадъци от дома – защо е важно

Екологично чистият район не гарантира безопасността на околната среда в апартамента. Реконструирането от нулата или след ремонт на различни вредни вещества може значително да влошат човешкото здраве. Ето, защо е важно всички строителни елементи да бъдат извозени. Това може да стане със съдействието на фирма: http://www.depo.bg/dezinfekciya-jiliste-sofia.

Хигиенни сертификати

При ремонт на апартаменти за строителните материали, трябва да има хигиенни сертификати. Единственият проблем е, че тези сертификати се издават отделно за всеки строителен материал. Нормата на вредните вещества не трябва да е превишена. Но вие не ремонтирате апартамента, а използвате много строителни материали заедно и това образува дразнеща смес.

Формалдехид

Науката е доказала, че формалдехидът е един от най-вредните и опасни за човешкото здраве вещества. Дразни очите, горните дихателни пътища и кожата. Провокира главоболие, умора и депресия. Може да причини астма.

Формалдехидът се съдържа в строителни материали като частици, плоскости, шперплат, смола и замазка … Във всички тези материали се освобождава формалдехидна смола, използвана в производството им. И сега помнете мястото във вашия апартамент, където няма такива материали. Врати, маси, шкафове, таван – навсякъде! След ПДЧ и фибростъкло са първите помощници в ремонта. Ако искате да намалите риска, купувайте ламинирани дъски и по-безопасни MDF материали за мебели и обзавеждане.

Вредните вещества се „крият“ навсякъде

Формалдехидът присъства и в новия линолеум и ламинат. Но има изход. Може да поставите и екологосъобразен балатум. Той обаче има много недостатъци: привлича прах и остава винаги студен. Най-доброто от всичко е естествения под, например, паркет, борда, корк. Такъв материал е безвреден и ще служи не по-малко от изкуствен аналог.

Фенол

Този материал дразни лигавиците на очите, дихателните пътища и кожата. Лошо засяга черния дроб и бъбреците. Намира се в много бои и лакове, дори и в линолеум.

Ето защо, при боядисване, изберете алкидни, водни или латексови бои. Най-вредното, което се съдържа в боята е водещо. Дори и в малки концентрации, това се отразява върху дейността на мозъка на възрастен човек, да не говорим за дете, което живее в стая, боядисана с оловна боя. Това значително забавя умственото и физическото развитие, може да се развива хиперактивност и дори загуба на слуха!

За вътрешна работа не използвайте боя, предназначена за използване на открито. Колкото по-малко прилагате слоевете, толкова по-добре.

Ремонт в апартамента

В новия апартамент има много вредни вещества

Поливинилхлорид

Унищожава нервната система, причинява онкологични заболявания. Той прави пластмасови прозорци и врати, панели, винил тапети. Филмът покрива и метални врати.

Най-голямата вреда идва от ремонта, използвайки евтини фосфоресциращи тапети, защото в допълнение към горните вещества те също отделят радиоактивен радон, което създава увеличен радиационен фон в стаята.

Всичко това е практично и много трайно. Само едно много съмнително удоволствие от практичността и дълголетието може да виси върху вашето здраве като меч. Ето, защо е добре да обръщате внимание на тези вредни емисии отделяни от новите мебели, след ремонт или при настаняване в новия дом. Потърсете фирма, която извозва и решете тези въпроси. Така ще се предпазите от бъдещи здравословни проблеми.

Comments are closed.

Post Navigation