Как да избера най-подходящия климатик за стая

Изборът на правилния климатикът може да бъде объркващо нещо, а когато е съпроводен и с много възможности и различни варианти на изпълнение, то навярно се нуждаете от консултация с професионалист. Надяваме се тези съвети да направят по-лесно всичко и да решите какъв тип е най-добре да изберете за охлаждане на стаята си.

Разгледайте, какво предлагат повечето магазини за климатици и прочетете по-подробна информация за всеки един. Ако имате някакви въпроси за климатици, всички налични видове и функции.

Няма нищо по-лошо, от това лятото да е настъпило, а вие да не сте готови да го посрещнете с подобаващо охлаждане в собствения дом. Чудесен начин да се охладите една стая е с климатик. Не само те не са скъпи, но също така са високоефективни, което ги прави отлична алтернатива на централна климатизация за охлаждане на стая или две.

Съществуват няколко различни видове климатици, които можете да закупите от различни марки, в различни размери и с различен капацитет на охлаждане. В резултат на това може да вземете и решение, което е най-подходящия за вашите нужди. Процесът не трябва да бъде твърде труден, може само да следвайте някои съвети за това как да избирате най-подходящия климатик за стаята си.

Изборът Мощност – това е най-важното решение да се направи при избора на климатик. При него трябва да се предвиди пространството, което ще се охлади. Очевидно е, че по-голяма стая ще изисква повече мощност и обратното. Много хора мислят, че са по-добре ако си купят по-голям климатик, защото това ще осигури по-добро охлаждане. Въпреки това, извънгабаритни климатици са действително по-малко ефективни. В същото време, този модел, който е твърде малък, ще работи почти постоянно, за да създаде зададената температури никога няма да се чувстваме достатъчно готино в помещението, колкото и тяло да е безшумно. Ето защо, по-правилно оразмерен климатик е от значение и ще премахне влажността ефективно като охлади.

Стая и размер – с цел да се вземе правилното решение е важно да се измери стаята, където ще се използва климатика. Капацитетът трябва да е пряко свързан с площта, която трябва да се охлажда. Ако стаята ви е 100-150 квадратни метра, ще се нуждаете от климатик с около 5000 BTU мощ.

Други фактори, които оказват влияние – ако стаята ви е силно засенчена, няма да имате нужда да намалите капацитета с около 10%. Все пак, ако стаята е обикновено слънчева, тогава трябва да се увеличи капацитета с 10%, тъй като ще трябва по-голяма мощност. Ако повече от 2-ма души, обикновено заемат стаята, след това се добавят 600 BTUs за всеки допълнителен човек. И накрая, ако уредът се използва в кухнята, тогава трябва да се увеличи капацитета от 4000 BTU, като при помещения от типа на кухни трябва да се предвиди и че има много загряващи от електрически уреди.

Comments are closed.

Post Navigation