Как да изберем малка кухня Ирим

Изборът на кухня, както на всяко друго обзавеждане за дома не е лесна задача. Все пак в кухнята прекарваме една важна част от ежедневието си. В нея даваме старт на деня си или приключваме такъв с вечеря с най-близките хора.

Ето, защо изборът на правилната малка кухня Ирим е важен момент, на който ще се спрем сега в детайли:

Мебелен трансформатор

Такива мебели са отлично решение за собствениците на малки кухни. В асортиментът им се срещат много модели, а той бързо се увеличава, както от чуждестранни, така и от местни производители.

Как да изберем кухненски трансформатор

Основните предимства на този клас са практичност и минимализъм.

Това се отнася, преди всичко за кухненските и трапезните зони. Например, ако сгънете масата за хранене и столовете по време на готвене, можете да увеличите пространството за движение.

След като приключите с приготвянето на обяд или вечеря, може бързо и лесно да върнете трапезарията в първоначалния разгънат вид и да започнете дългоочакваното си хранене.

Интелигентна кухня

За да спестите място в кухнята, чийто размер не надвишава 5-6 квадратни метра, използвайте „умните“ чекмеджета и рафтове. Такива има в много модели на различни производители днес, такива може да загледате и в кухни Ирим.

Как да изберем интелигентна кухня

Основната характеристика тук е правилният избор на ширината и височината на рафтовете и чекмеджетата, което се извършва на етапа на поръчка на мебели за кухнята.

Отделете възможно най-много време и внимание на тези изчисления. Тогава вашата малка кухня ще побере всичко, от което се нуждаете.

Ниши

Осигурете ниши в масата, шкафове, под етажерки. Ако е възможно да използвате зоната под работните повърхности на мебелите, не забравяйте да го направите.

Как да изберем кухненски съдове

Например, в повечето случаи пространството под масата за хранене е празно. Може да се използва, като се постави малък рафт или чекмедже, в което ще се съхраняват дребни неща, уреди или текстил за хранене.

Не забравяйте за използваемата площ на первазите и стените. Не блокирайте обаче единствения кухненски прозорец с големи стайни растения (смокини, палми и др.).

Правилни размери

Площта на кухнята трябва да бъде съизмерима с размерите на мебелните елементи. При малка площ на стаята всичко трябва да бъде измерено до милиметър.

В този случай не бива да избирате обемисти столове, фотьойли или маси за хранене, дори и да са вашата наследствена реликва.

По-добре, обърнете внимание на моделите със скромни размери, изработени от дърво или пластмаса. Ако кухнята е много малка, дайте предпочитание на табуретки, сгъваеми столове, разтегателни маси за двама.

Дълбочината на шкафовете е от голямо значение, за да изберете правилната кухня Ирим. Тя не трябва да бъде повече от 50 сантиметра. В противен случай няма да имате място за придвижване из кухнята.

Материали

Изберете леки материали и прозрачни елементи.

Не купувайте мебели с елементи от ковано желязо или изработени от тежко дърво за малка кухня. Колкото по-малка е квадратурата във вашата кухня, толкова по-лесно трябва да се движат мебелите.

Как да изберем кухни от пластмаса

Най-популярни в момента са различните модели кухненски мебели, изработени от висококачествена пластмаса. Техните предимства включват широка гама от цветове, както и разнообразни форми и контури.

Можете да изберете прозрачни столове за вашата кухня, което ще е красив и практичен ход. На първо място, тези столове изглеждат модерни и в повечето случаи имат модерен дизайн.

На второ място, тяхната прозрачност не претоварва пространството, което е много важно за малката кухня. Това важи и за останалите повече или по-малко големи интериорни елементи.

Можете да победите столове по отношение на дизайна, като използвате фитинги за кухненски комплект, например прозрачни дръжки.

Кажете не на празнотата

Трябва да изберете правилната кухня по такъв начин, че шкафовете да не заемат място чак до тавана.

Собствениците на малки кухни не трябва да оставят стените празни, особено за стената, до която ще бъде разположен кухненския модул.

Когато разработвате проект, опитайте се да го поддържате възможно най-високо. За да направите това, може да използвате горния ред мебели.

Горните рафтове са идеални за прибиране на кухненски прибори или малки домакински уреди, които не се използват много често. Ще е много по-естетически, отколкото да съхранявате предмети само върху шкафовете.

Не забравяйте, че за да изберете правилната кухня с малки квадратни метри, се нуждаете от внимателен подход към различни дреболии и детайли.

Избор на цвят на кухненски шкафовете и мебели Ирим

Когато избирате цвета на бъдещите си мебели, трябва да изхождате от общата палитра на кухнята. По-добре да не използвате твърде тъмната скала. На първо място, това се отнася за фасадите на шкафовете.

Използвайки тези прости съвети и можете да изберете правилната кухня Ирим, дори и на малка площ. Всичко това, като поставите всички необходими мебели за удобно използване, готвене и приятно прекарване със семейството си.

Comments are closed.

Post Navigation