Как да изберете най – добрата защита срещу автокрадците (част1)

1. Механични Имобилайзъри … Това са най – евтините устройства против кражба на скъпа кола, предназначени са да ограничат достъпа до или движението на превозното средство. Имобилайзъра ще предпази автомобила ви от крадци аматьори, но не и от професионалистите. Полицейските власти препоръчват инсталирането на имобилайзър комбинация с други устройства за сигурност.
2. Щанга за волана: „The Club“ е най-популярната щанга на волана, и най-евтиния вариант против кражба. Това устройство се поставя над волана и се застопорява на място, така че никой не може да управлява автомобила.
3. Ключалка тип „Качулка“: Това устройство блокира достъпа до акумулатора и предотвратява  кражбата на автомобила.
4. Щанга за гуми: Тези заключващи механизми са много видими и трудно се разбиват и от ключар. (щангите за гуми са често използвани от полицията, при неправилно паркирали автомобили). Тъй като щангите за гуми отнемат време и усилия, за поставянето и премахването им, това едва ли ще е първият ви избор.
5. Друг вид защита от кражба: механизъм за заключване на скоростният лост, кормилната уредба и спирачния педал.
6. Електронни Имобилайзъри … Много съвременни превозни средства идват с фабрично инсталирани в ключовете от колата електронни имобилайзъри. Тези вградени транспондери или микрочипа изпращат сигнали към системите за запалване. Когато някой се опитва да използва автомобила, без тези сигнали, колата няма да запали. Крадците често избягват автомобили с електронни устройства за блокиране. Дори професионален автоключар трудно ще дублира ключа ви при загуба.
7. „Прекъсвача“: Това устройство против кражба може да бъде активирано, за да затвори част от електрическата система на двигателя. Някои автомобили ги имат фабрично инсталирани, те са доста лесни за монтиране. Един от най – популярните модели е „Master Lock Starter Sentry“ , който прекъсва подаването на гориво или сигнала към стартера чрез безжичен предавател. Други прекъсвачи се активират, когато при спрял двигател навиете волана в ляво или дясно. Може да потърсите монтьорски услуги София и Лозенец за монтирането им.

Comments are closed.

Post Navigation