Как да организираме мебели – цени за натрошаване и извозване

Местоположението, разположението и наситеността на кухнята с мебели и оборудване зависят от това как ще протича живота в апартамента или къщата. Разбира се винаги има изключения.

Случва се, че малките, но много уютни кухни да се превръщат в място за привличане на домакинства и гости. Случва се, че огромните „храмове за храна“, да са пълни със скъпо оборудване, а хората да имат навика да закусват, обядват и вечерят в ресторантите …

От тук може да разберете за товарене и цени за натрошаване и извозване на стари мебели.

От кухнята, както и от храната, не трябва да се прави култ. Функционалността на стаята трябва да бъде в хармония с дизайнерското решение и да отговаря на вашите реални нужди.

Защо ще се запитат много?

Защото, когато планираме кухня, често стигаме до крайности, като се опитваме да я запълним с буквално всичко, което предлага цивилизацията. От вграден плод до извит бар. Някои път може да поговорим за технологията, а сега ще се съсредоточим върху планирането.

Основата на всичко е работната повърхност. Ако няма достатъчно място за готвене и настаняване на домакински уреди, нищо няма да спаси тази кухня. Затова най-напред решете размерите на работната зона, която съчетава мивката, плочата и мястото за готвене.

Всеки от трите модула трябва да бъде най-малко 60 (и идеално 90 или повече) сантиметра широк, което съответства на размерите на стандартната кухненска секция. Размерът на мивката и плота може да варира в зависимост от конфигурацията им, а ширината на пространството за готвене винаги е отражение на вашите кулинарни амбиции. Колкото повече и по-често готвите, толкова повече място трябва да имате предвид, под тази добра кауза.

По-добре е работната повърхност да се концентрира не на едно място, а да се разделя на няколко зони, едната от които винаги трябва да се намира между мивката и плочата. Хладилник и фурна могат да бъдат разположени на разстояние от мястото на готвене. И без компромиси!

Мислейки чрез оформлението на кухнята, следвайте логиката на бъдещите движения в това пространство. Трябва да сте в състояние да направите една или две стъпки, лесно и естествено да контролирате всички процеси на готвене (на печката и във фурната), да извадите храната от хладилника и да сложите готови ястия на свободна повърхност. Ако за да се измие, чисти, реже и така нататък нещо, а то изкача навън, тази разлика трябва да се преодолее един или два метра в една или друга посока. Това означава, че кухнята е проектирана лошо.

От гледна точка на ергономията кухните, които са удължени по дължина, са особено неуспешни. Те изглеждат красиво във вътрешните списания, но напълно неподходящи за живот. Много по-удобно е да работиш, почти без да напускаш мястото. Това е възможно в кухните с G и U-образна форма. И това не е само за кухненските ниши – най-добре е, когато една от кухненските фасади е разположена по протежение на стена с прозорец!

Разстилането на тестото или измиването на зеленчуците, гледайки през прозореца, е много по-приятно, отколкото с оглед на празната стена. Ъгълът на плота може успешно да се използва както под голяма ъглова мивка, така и под формата на големи уреди (микровълнови печки, кафемашини, сокоизстисквачки) и дори под повърхността за готвене. Последното обаче е аматьорско, тъй като достъпът до далечни печки или котлони, може да бъде труден.

Хладилникът е доста противоречива вътрешна декорация, така че е по-разумно да се интегрира в мебелите на избрания от вас стил. Мястото за това е да се избере най-малко забележимото, но това е мястото, където би било удобно да се използва хладилникът. Не забравяйте, че при инсталиране на шкаф с вграден хладилник в ъгъла на кухнята, до страничната стена, трябва да оставите поне 10 сантиметра запас между нея и стената (разликата може да бъде затворена с декоративен панел) – иначе няма да може да отворите вратата.

В допълнение към G- и U-образните кухни, може удобно да седнете между две работни повърхности, на една от които ще бъде инсталирана печка, а от другата мивка. Достатъчно широк остров (от 90 сантиметра) може да служи като маса за закуска и бар-брояч.

Готвенето в такава кухня също е по-приятно – особено ако гостите или домашните са на масата от другата страна на острова и може да общувате, да правите собствен бизнес. Ясно е, че вариантът на островната кухня е подходящ само за собственици на значителните 60 квадрата открити пространства. Островът, затворен от стени или прегради, просто няма да е оригинален и да подхожда.

Под традиционната кухня може да разбирате отворена и изолирана. В отделна кухня може напълно да се отдадете на процеса на готвене.

Отвореното пространство дава възможност за алтернативно хранене, общуване, релаксация. Една отворена кухня трябва винаги да изглежда чиста и красива, и разбира се, има повече възможност за чистота.

В открито пространство може да цари хармония между фурнированите с благороден фурнир или лакираните кухненски мебели и обзавеждането на хола. Така с идеите на bulkom.com, вече няма дневна, тук има кухня!

Comments are closed.

Post Navigation