Как да се справим с дървеници

Борбата с дървеници може да се окаже много трудно изпитание. Това се дължи на факта, че те живеят на усамотени места, размножават се бързо и ходят на лов само през нощта.

Къде живеят дървениците?

Смята се, че дървениците обитават само мека мебел и матраци, но следи от живота на насекомите могат да се намерят и по завеси, в дрехи, под таван и под.

Как да разбера, че дървениците са се появили във вашата къща?

Първо, през нощта може да усетите ухапвания или леко гъделичкане по кожата.

Второ, петна се появяват, върху спално бельо и понякога могат да се намерят малки смачкани екземпляри.

Трето, достатъчно е да проведете внимателен преглед на гънките и цепнатините на вашето място за спане.

Възможно ли е сами да премахнете дървеници

Ако популацията на дървеници в дома ви все още не е твърде голяма е възможно и сами да водите борбата с дървениците. За това се използват различни продукти, които могат да бъдат купени от специализирани магазини. Това са спрейове, пастели, прахове (дихлорвос, карбофос и други подобни). С тяхна помощ могат да се обработват всички възможни местообитания на насекомите, но не винаги е възможно да се предотврати появата на нови инсекти. Народните лекарства включват използването на силно ухаещи полски билки (като вратига или пелин). Те плашат дървениците и ги гонят, но не ги унищожават. Доста добър репелент против дървеници е използването на ниски и високи температури. Тоест, всички постелки могат да се перат при температура над 60 градуса, т.е.

Защо е по-добре да се обърнете към професионалисти

Много хора разказват, че докато са се опитвали сами да се справят с дървеници, популацията на насекомите само нараствала. Ето, защо се препоръчва да не се бави търсенето на професионална помощ. Необходимо е да се свържете със службата за пръскане срещу дървеници, която ще обработи дома ви за кратко време.

Пръскане срещу дървеници има много предимства:

използване на безопасни средства;

възможност за връщане в апартамента, след три часа;

някои компании използват химикали, без мирис;

ефективността на този метод е най-висока.

Унищожаване на дървеници  – това е единственото правилно решение в ситуация, в която сте отгледали тези паразити. За да не се стигне до разпространение напопулацията и превземане и на съседни жилища трябва да предприемете незабавни меки в борба с дървениците.

Изтребване, чрез пръскане на дървеници  – това е доста трудна задача, за успешното решение, на която трябва да се обърнете към специалисти.

Comments are closed.

Post Navigation