Как се лекува базедова болест без лекарства

Хипотиреоидизъм е състояние, причинено от лошото функциониране на щитовидната жлеза. Последната като такава е отговорна за ефективното функциониране на ендокринната система и за поддържане на метаболизма на тялото. Ако не се лекува, това състояние може да бъде опасно за живота.

Ето списък на няколко ефективни начини за лечение на хипотиреоидизъм без медикаменти.

Кажете не на кофеин, захар и рафинирани въглехидрати

Една от основните причини за хипотиреоидизъм е лошата диета. Трябва да се намалят или премахне всички тези храни, които потискат функцията на щитовидната жлеза. Те включват захар и всички продукти, които имат кофеин като тяхната активна съставка. Може също така се избягват рафинирани въглехидрати като брашно. Вместо това, включване на продукти без скорбяла зеленчуци към ежедневната диета, морски дарове, семена, ядки и пълнозърнести храни богати на хранителни вещества ще допринесе успешното функциониране на щитовидната жлеза.

Увеличете консумацията на протеин

Протеинът играе ключова роля в транспортирането на хормоните на щитовидната жлеза на всичките тъкани. Включително богати на протеини храни във всички три хранения на ден, могат да помогнат за нормализиране функционирането на щитовидната жлеза. Ядки и масла, бобови растения, органични продукти от животински произход, рибни храни и киноа, всички те са богат източник на протеини.

Кажете не на преработените храни

Преработените храни съдържат нездравословни ензими, които могат да нарушат функционирането на щитовидната жлеза. Премахване на всички преработени храни от менюто, в това число изкуствени аромати и високо фруктозен сироп, които са потенциална заплаха за имунна система ще работи в плюс срещу риска. Вместо това преминете към естествената диета, увеличете консумацията на плодове и зеленчуци. Можете също така да включите, хранени с трева меса в ежедневната си диета, но стойте далеч от неорганични меса.

Увеличете консумацията на мазнини

Ако страдате от хипотиреоидизъм, то значи мазнините са ваш приятел. Умерените нива на холестерол могат да помогнат за лечение на всяко заболяване в хормоналните пътища. Недостатъчен прием на мазнини и холестерол могат допълнително да влошат хормонален дисбаланс. Естествени източници на здрави ненаситени мазнини включват зехтин, авокадо, ядки и орехови масла, риба и хормон и без антибиотик, пълномаслено мляко и млечни продукти, като например кисело мляко и сирене.

Увеличете приема на йод

Йодният дефицит в тялото е една от основните причини за хипотиреоидизъм. Щитовидната жлеза се нуждае от достатъчно количество йод, за да функционира правилно. Ако искате лечение на това състояние, без лекарства, просто увеличаване приема на йод. Водораслите или добавка на йод в храната са два много добри метода за източници на йод. Не се опитвайте това лекарство само ако сте алергични към йод.

Кажете не на соята и нейните продукти

Соевият сос също така има способността да инхибира тиреоиден хормон секрети, като по този начин причинява хормонален дисбаланс. Соята често е свързана с разширяването на щитовидната жлеза, състояние, наречено гуша. Соевите продукти са соево мляко, тофу, енергийни и фалшиви меса.

Разгледайте подобни:

http://starakniga.com/

http://otgore.com/

http://segashno.com/

http://obrazovatelno.com/

Comments are closed.

Post Navigation