Как се охлажда без климатик

Знаете ли, че в Сиатъл, много хора не са оборудвани с климатик. Там температурите са леки през по-голямата част от годината, а през лятото обикновено има една седмица на умерено нагряване, така, че успяват да се справят и без съвременните устройства.

В нашата страна, както зимата си е зима, така и лятото може да ни изненада с неочаквано високи температури. Тогава трябва да сме подготвени за всяка ситуация, а каква по-добра алтернатива от новото климатично тяло.

Ако все още се колебаете дали да си закупите съвременна технология за охлаждане и да решите проблема с дървата за парно в студените дни, научете и как някои хора в двадесет и първи век все още намират странни решения за различните ситуации:

Използване на вентилатор – моделите им са много разпространени още от средата на миналия век. Съществуват видовете вентилатори, които се монтират на тавана, където са осветителните тела или на отделна поставка и могат да стоят в някой ъгъл от стаята. Съществуват и климатични тела, които могат да се поставят на бюрото или някой шкаф. Някои от моделите са с въртящ се модел. Недостатъкът на тези устройства е, че през нощта трябва да бъдат изключвани в помещения, където се спи. За разлика от модерните климатици те нямат режим на заспиване, икономичност и при това не са толкова безопасни.

Още по-примитивно може да прозвучи проветряването на течение. Освен да отворите всички възможни врати и прозорци, ще намалите сметките за електричество, но и рискувате да изстинете сериозно в разгара на най-топлото време.

Добра алтернатива за избавяне от горещините е в пиковите часове на зной на вън да пуснете всички щори и завеси. По този начин ще задържите хладния въздух в помещенията, но ще трябва да се примирите с мрака и да пуснете електрическо осветление.

Някои икономични и практични варианти все още насочват към преносимите модели климатици, но предвид необятните възможности, марки и модели на това, което пазара за техника предлага днес, едва ли бихте се подложили на подобен тип лишения. Съвременните климатици са икономични, с красив дизайн, безупречна експлоатация и достъпни цени. Те са една добра инвестиция в комфорта ви в идните няколко години, а освен това някои от тях предлагат йонизирани системи, икономични режими, анти-алергенни филтри и т.н.

Comments are closed.

Post Navigation