Когато цветът е важен с проектиране на кухнята – хамал.bg

Когато избирате цветове, в които ще бъде направена кухнята ви, определено си струва да вземете предвид основната цел на стаята. От значение е и нейното функционално натоварване.

Ето как да проектирате своята кухня, със съдействието и съветите дадени ни от хамал.bg.

Ако кухнята ще се използва главно за готвене, тоест това ще бъде така наречената работна стая, тогава е най-добре да я направите в цвят, удобен за домакинята. В този случай кухнята може да бъде всичко – цвят малина, цвят лилаво и т. н.

Ако говорим за кухня, в която всички членове на семейството постоянно ще използват, трябва да подходите с повече внимание в избора на цветова схема. В крайна сметка, според психолозите, цветовата схема директно влияе на настояването и дори апетита.

При избора на цветовете за кухнята, е необходимо да се реши какъв ефект трябва да имат: релаксиращ или стимулиращ. Общите препоръки обаче се свеждат до факта, че дизайнът на кухнята не трябва да има контрастни и наситени цветове. В него не трябва да присъстват и сложни модели на работните повърхности. Това е особено вярно за интериори в класически стил. В съвременния интериор за дома трябва да присъстват модерен високотехнологичен стил, ярки цветове и пр. Поне във всяка част на стаята.

Ако говорим за кухни, където често се готви и въздухът загрява до максималната температура за този тип помещения, най-добре е да изберете гама от студени тонове. Ако е необходимо, те могат да бъдат разредени с ярки цветни петна или чинии с наситени цветни нюанси.

Кухните в кънтри стил са най-добре проектирани в пастелни цветове, които се съчетават идеално с естествени дървени повърхности.

Дизайнерите наблягат и на функция: светлите цветове. Такива ободряват стаята, тъмните цветове носят сдържаност и спокойствие. В допълнение, с помощта на правилно подбрани цветове е възможно визуално разширяване или стесняване на кухнята. Например, в малка кухня изобилие от контрастни решения и ярки цветове със сигурност ще уморява, но светлите цветове ще направят такава стая визуално по-просторна. Топлите пастелни цветове са идеални за помещения с лошо осветление.

Ако мебелите в кухнята са направени от масивна дървесина в тъмни тонове, тогава използването на едни и същи тъмни тонове в дизайна на цялата стая не се препоръчва. Последното неизбежно ще доведе до ефекта на компресия на пространството. Тук може да научите повече и за самите цени на услуги по извозване с хамали.

Comments are closed.

Post Navigation