Предимства и недостатъци на бетонния под

Ако се питате още, какъв материал за под да изберете за своя проект, то съветваме ви да помислите добре за бетон.

В гр. Велинград може да видите много сгради с това покритие, които свидетелстват не само за здравина и устойчивост, но и отлично изпълнения и безупречна визия в интериорите.

Избор на бетон

Най-доброто решение ще е ремонт с помощта на полимерни съединения, благодарение, на които бетонните подове ще са своевременно възстановени. Освен това се елиминира необходимостта от спиране на производствения процес и значителни финансови разходи във връзка с реконструкцията на индустриални подове. Всички необходими работи могат да се извършат с помощта на проникваща полимерна импрегнация или подова боя, която предпазва бетона отвън.

Полимерно импрегнираните бетонни подове, чийто състав е разработен по специална технология, имат повишена устойчивост на износване и образуване на прах.

Изборът на импрегниране зависи от марката бетон, след обработката, на които подовете от бетон придобиват значително по-дълъг експлоатационен живот и лесна поддръжка на повърхността.

Бетонните подове се боядисват със специална боя или емайл

Ако обработката с втвърдяваща импрегнация не е достатъчна, поради състоянието на подовата повърхност, преди ремонта или последващата експлоатация на индустриалния под се предвиждат повишени натоварвания.

Ако се планира ремонт на бетонни подове, чрез нанасяне на защитна боя, е необходимо внимателно да се обмисли изборът на боя и лаков материал. Това се прави като се вземе предвид неговата съвместимост с реконструираното покритие. Тази необходимост се дължи на предотвратяване на възможността за разслояване на нанесения състав от старата замазка поради ниска адхезия. По същата причина трябва да се обърне специално внимание на процеса на подготовка на подовата основа за боядисване, осигурявайки най-добрата адхезия на ремонтираната основа и нанесените бои и лакове.

Когато се сблъскате с проблема за ремонт на промишлени подове за първи път, не е лесно да решите какво е по-добре да изберете от огромен списък с предложения – импрегниране, боя, лак, емайл, смес, шпакловка или уплътнител.

При вземане на решение за подходящия вид ремонтни работи и съответно използваните материали, няма да е излишно да знаете, че съвременните компании, каквато е Трансметал ЕООД, предлагат на своите клиенти безплатни консултации и мостри от материали за тестови приложения.

Използвайки професионални препоръки, ще е възможно да изберете необходимия комплекс от ремонтни работи и оптималния вид на определени материали, които в резултат осигуряват най-добра производителност и отговарят на изискванията за производителност.

Comments are closed.

Post Navigation