Съвети от опитни майки – как да научим децата на реда в къщата

Да бъдеш майка и прилежна домакиня в наши дни не е лесно. Най-малко че жените днес трябва да балансират наравно с мъжете в работата, да отглеждат и възпитават децата, да се грижат за домакинстването.

Ако не разполагате с богат опит в това и сега се сблъсквате с трудностите на съвременната домакиня, то предлагаме ви някои съвети от майки с богат опи, които ще ви помогнат как да научите детето да почиства стаята си:

Ако вашият апартамент изглежда в пълна каша, не очаквайте, че детето ще вземе само инициативата да чист. Когато децата виждат, че мама и татко винаги постави нещата на мястото, те се развиват правилния подход към почистване. Тогава започнете с това самите вие да давате ежедневен пример за това.

Помислете за всички видове демонтажни работи и начини за съхранение. Чекмеджета, рафтове и кутии трябва да са удобни за вас и за децата. Не забравяйте да насърчите детето си, когато то премахва играчката на място, като например: „Виждате ли колко удобно е, когато всички рокли на Барби са в гардероба! Така можем бързо да намерим подходящ тоалет за разходка.“ Имайте предвид, че децата са по-ниски и може да не успее да нареди книгите на рафта, дори да има желание. Затова организирайте неговата стая на по-ниско ниво, до което свободно да може да достига.

Подгответе кутии с играчки, които ще бъдат на показ и в тях лесно ще могат да се съхраняват автомобили, бойчки, комплекти с животни, конструктори. Това ще помогне за всяка позиция, да се определи местоположението й.

Използвайте зониране. Маркирайте зона за игри и рафт, където то ще може само да поставят своите рисунки. Съгласен съм, че, например, в хола и спалнята не може да строи кули и къщи, но в зоната за игра, можете да направите абсолютно всичко, което иска.

Превърнете почистването в игра. „Организирайте конкурс – кой ще определя кое от децата ви почиства най-старателно“. Бъдете креативни и предизвикайте децата да се конкурират. С течение на времето, играта ще се формира в навик, а надпреварата ще ги научи така да са борбени и упорити и на по-късен етап в живота.

Установяване на правила – един добър начин да научите детето на ред е като не разрешавате да започва нова игра, ако старата игра, все още не е отстранена от полето за игри. По този начин, ще се избегне хаоса, загубата на парченца пъзел и детайли от дизайнера.

Използвайте функционални мебели. „Магазин за зимни дрехи и настолни игри в кутията за легло – истинско спасение за нас „. При закупуване на мебели в детската стая заложете на вградени шкафове и чекмеджета. Това ще бъде допълнителен място за съхраняване и не отнема твърде много място в стаята.

Comments are closed.

Post Navigation