Състаряване на мебели в стил Прованс или изхвърляне на мебели

Какво е Прованс?

Това е стилна небрежност, потъркани повърхности, разцвет в древността, оставащи на нещата, използването на естествени материали и елегантна простота на формите, съчетани с романтичен прост декор. Твърди се, че като обзаведете апартамента, в съответствие с изискванията на тази популярна тенденция, ще подадете в къщата атмосферата на селско жилище, разположено в южната част на Франция.

Примамливо и най-важното необичайно. Харесва ми този стил поради неговата простота и ниски изисквания. Ето, защо избрахме в тази статия да разкажем как мебелите от старо дърво могат да трансформират пространството и да станат магнит за гостите с добър вкус.

Когато се нуждаете от изхвърляне на стари мебели с извозване за София, винаги може да се доверите на специалистите.

Гост от друг век или стила на Прованс

Да, това са самите столове и скринове, дивани и табуретки, които могат да станат пълноценни детайли на стилен интериор. Кой каза, че старото означава грозно? Или че всичко, което е белязано и напукано, намира място само на боклука? Уверявам ви, че хората специално покриват нови мебели с патинирана патина, поставят елементи на протриване, начупване и пукнатини, така че да създават впечатление на антични.

Така че искаме стаята да бъде различна от много други и ще направим това – никога не е твърде късно да промените дизайна на дневната или кухнята и да наводните стаята с изкуствено поставени мебели, като на снимка в интернет.

Какви трябва в стила на Прованс?

– Актуалните акценти във вашия хол или спалня – скринове, лакирани, картини по стените, кресла и кълба, нощни шкафчета и табуретки, тоалетки – всичко, което незаслужено е забравено от почитателите на хай-тек стила. Тяхната отличителна черта – пастелни цветове, едва забележими следи от древността – патина, пукнатини, леко протриване на повърхности.

– Малките интериорни предмети са много обичани от привържениците на френският Прованс. Вземете поне една банкетка – удобно е да поставите нещата върху нея, може просто да седнете и да се отпуснете върху нея. Изглежда стилен и елегантен, не заема много място. Или бюро – в модерен интериор практически не се случва, но с удоволствие се използва от любителите на антични мебели. Тази френска маса с прибиращи се чекмеджета е идеалното допълнение към дизайна на стая, достойна за крале.

– Кресла, столове, сандъци – всички те трябва да са дървени. Да, да, този стил не толерира изкуствеността в материалите, въпреки че лесно приема фалшиви „антики“. Маси или бюфети от дъб, орех или кестен. Такива ще бъдат добре дошли в интериора, напомнящ за Франция нейният чар, елегантност и простота.

Има и противници на използването на техники за стареене на мебели Техните аргументи винаги са едни и същи – защо развалят новите неща, това, което е корумпирано, обичайно е да се отърват от тях, а не да парадират, и така нататък.

Винаги може да изхвърлите с лекота стари мебели, Достатъчно е да посетите сайта на Хамал.bg.

Като цяло, комфортната атмосфера и уютната атмосфера са създадени само от оригиналните детайли, които са приятни за разглеждане и докосване. Те носят специална енергия, която се предава на всеки, който влиза в контакт с тях.

 

Comments are closed.

Post Navigation