Топ идеи за зелена енергия в дома

Естественият зелен цвят действа позитивно, тонизира сетивата и настройва мислите положително. Вмъквайки зеленият декор в дома, всяка домакиня може да достави ударна доза щастие на семейството си, да преобрази домашната среда, внасяйки уюта.

Всичко това става за кратко време, през уикенда и само с няколко идеи, заимствани от известни интериорни декоратори и специалисти по озеленяване и градинарство. За извозване на стара бяла техника може да научите и от Stancya.com.

Истинската зеленина е символ на красота, енергия от природата и свежест във въздуха. За целта са ви нужни малко зелени листа, вази, прозрачно стъкло, парче дърво или клонки, дребни камъчета и канап.

  1. Букети – растенията с по-големи листа стоят прекрасно на перваза или в саксия, затова се препоръчва тъкмо избора на такива.
  2. Зелени антуриуми и калий – тези цветя се съчетават прекрасно. Добре е да бъдат комбинирани с клонки в наситено зелено. За целта вържете клонките с канапеното въже и оставете букета във ваза или стъклен буркан на перваза. Добра идея е да се съчетаят и хризантеми, които да са красиво оформени по подобен начин.
  3. Цветната гама – преди да оформите, която и да е композиция от цветя, изберете цветовата гама. Най-лесни за аранжиране в интериора са бежово-розови, монохромни или само розови комбинации на цветя.
  4. Парченца дърво – парченца дърво, кора на дърво или клонки, съчетани с едри листа на далия са лесна комбинация, която може да изрази всяко помещение. Поставени в стъклен буркан, който на дъното е покрит с дребни камъчета или миди (по възможност цветни) може да изглежда като самото творение на изкуството. Нещо подобно може да направите, дори с вечнозелени растения, като за по-голям ефект прибавете/украсете буркана с красива панделка за цветя.
  5. Старата кошничка от букета, които ви подариха на последния празник, може да аранжирате с едри зелени листа. Дръжката й увийте с червена или розова панделка, а за по-голям ефект на целия икебана поставете някоя и друга да се спуска ефирно надолу. Подобно творение може да поставите и на по-висока етажерка, а панделките да се спускат ефирно, подсилвайки зеленото съдържание най-горе.

Comments are closed.

Post Navigation