Топ места и напитки, които си струва да опитате

Навярно сте опитвали много храни и напитки през живота си. Много от тях с национално значение, други международни, а трети неповторими световни специалитети. Оказва се обаче, че малко са хората, които помнят родината на дадена напитка, а за историята и състава и дори рядко се сещат, въпреки, че са им харесали.

Предлагаме ви топ списък на места и напитки, restaurant plovdiv, които си струва да опитате, ако имате възможност. В случай, че не планувате скоро пътуване до тези дестинации по света, то добре е да ги вземете предвид:

Магреб ментов чай, Мароко  – обикновено се сервира в целия арабския свят, но най-често се срещат в Мароко. За разлика от Магреб храната, която се приготвя от жените, чаят е се подготвя от главата на семейството и се счита за форма на изкуство. Той винаги е служи за посрещане на гости и е грубо да намаляват количествата му. Някои места се добавят кедрови ядки и мента, когато е в недостиг той може да бъде заместен за пелин.

Текила, Мексико –  реколта от нектара на тази нация има малка причина да се отрече от местно питие и избор от Мексико. С изключение на махмурлука, който може да завладее всеки, който не е вкусил такава напитка.

Caesar (коктейл),  Канада  –  това е микс от водка, доматен сок и миди, така наречената Clamato, Worcestershire сос и лют сос. Както с Блъди Мери, Блъди Цезар се сервира във висока чаша, подправен със сол и се разбърква с пръчка от целина и лимон. Изненадващото е, че над 350 милиона Caesars се сервират всяка година.

Limoncello, Италия – е сладък и пикантен ликьор, лимончело се прави от лимони и сироп. Ярката жълта напитка обикновено се отпивано.

Mount Gay Rum, Барбадос  –  известен като „ром“, Mount Gay Rum е най-старата позната марка ром в съществувала някога. Смята се, че е създадена в далечната 1703. Изработена от най-добрата местни захарна тръстика и коралово-филтрира водата, тя пресъздава недвусмислено вкуса на Барбадос.

Абсент,  Франция  –  всяка напитка, която преди това е бил забранена в международен план е на някаква стойност. В нея съдържанието на алкохол може да е между 45% -74%, затова и трябва да се внимава с количествата.

Mekhong Whiskey,  Тайланд  –  едно от най-популярните луги в Тайланд. На вкус се доближава до ром повече отколкото от уиски и е подпомагането веселието в Югоизточна Азия над седемдесет години. Купете си една бутилка при Пълнолуние и сигурност ще ви създадете нощта на Върколаците.

Pisco Sour,  Перу  – това е пенлива наслада и смесица от ликьора, лимонов сок, яйчен белтък, сироп и лед с няколко Ангостура битер. Може да се направи с листа от кока или плодове, като в Чили.

Шампан, Франция  – Произведено в региона Шампан във Франция, елегантният, пенлив вкус на бялото вино се прави от зелени грозде. Тази напитка често се правят асоциации с помазание на френските Kings.

Brennivin,  Исландия  – марка на шнапс и приеман за национален ликьор на Исландия. Изработен от ферментирали картофено пюре, в буквален превод Brennivin е „изгаряне на вино“. Вкусът му е деликатен и изкусителен.

Singani,  Боливия  – е вид ракия, национален ликьор и създаден от рода на Muscat от грозде, което може да се намери в южната част на страната на Боливия. Той е създаден през 1500 г. от местните жители, които дестилират вино, направено от испански заселници в Cinti долина в Chuquisaca.

Schnäpse,  Германия  – представлява дестилирана течност от ферментирали плодове, силен, безцветен ликьор. Думата означава „поглъщат“ на немски език.

bar budas, Пловдив – предлага изключителни напитки, коктейли за всеки, местни и европейски питиета.

Comments are closed.

Post Navigation