Топ начините да се измъквате по-лесно от леглото сутрин

Топ начините да се измъквате по-лесно от леглото сутринМразите ли алармата всяка сутрин, която напомня, че е настъпил краят на сладките сънища?

Съществуват лесни техники и похвати, с които да се справяте по-лесно, когато става дума за измъкване от леглото:

Мотивирайте се – дайте си една позитивна причина да станете от удобния матрак. Ако имате добра „причина“, тогава сте на половината път от това да започнете деня.

Преосмислете това, което трябва да направите на сутринта – ако прекарвате много време в бързане, то излежаването в удобното легло с пухена възглавница и нов матрак е момента, когато да измислите вкусната закуска, да планирате бизнес деловите срещи или да помислите за мечтаната отпуска в края на месеца.

Помнете, тялото ви в часовник – циркадните ритми са това, което ни накара последователно да бъдем във фаза буден или фаза сънлив. Когато знаете в коя фаза сте ще е много по-лесно да знаете и собствения си характер и да се настроите според биологичния си часовник.

Повечето от нас се нуждаят от около 6-8 часа сън. Дори и да загуби един час тук и там може да се чувствате уморени и ексцентрични, а така е по-вероятно да натиснете бутона за дрямка. Ако установите, че сте хронично уморени е добра идея да потърсите причините за това недоспиване. Ще се изненадате, колко много хора страдат от хронична умора, само заради неудобен матрак. Помислете кога за последно сменихте своя с нов.

Ритуалите пред лягане – ако имате деца, вероятно знаете как успокояващата рутинна действа на съня преди лягане. Ами същото се отнася и за възрастни, ако искате по-спокоен сън през нощта, изключете екраните и почетете книга, пийте една топла напитка и се пригответе за сън.

Някои експерти смятат, че „хигиената на съня“ е от съществено значение за добро сутрешно събуждане. Това означава лягане в редовното време и събуждане/ставане в редовното време, през седмицата и през почивните дни. А за да няма „недоспиване“, решете и въпроса с подмяна на стари матраци и възглавници. Новите продукти на пазара допринасят за качеството и комфорта по време на сън.

Comments are closed.

Post Navigation