Чести грешки в интериора

Съществуват милиони дребни и по-съществени грешки, които хората допускат, когато проектират домовете си. Това, какъв цвят сте избрали за стените, какъв стил са мебелите и как са стилизирани прозорците има огромно значение.

Ето и списък с топ чести грешки в интериора, които може да избегнете при желание.

Неграмотна декорация на стени

Цветът и текстурата на стените оказват огромно влияние, върху това как изглежда интериорът. Грешката, тук може да се дължи на несъответствието на дизайна на стените с размера на помещението, което предизвиква усещане за дисхармония.

Например в големи стаи акцентната стена или барелеф ще изглеждат добре. Тапетите с ивици или друг вертикален модел ще помогнат визуално да разширят малко пространство, а в просторната стая те ще изглеждат не на място.

Голи прозорци

Някои стилове (например лофт или скандинавски стил) се характеризират с липсата на завеси. Ако обаче вашият апартамент е декориран в различен стил, ще бъде голяма грешка да откажете декорацията на прозорците, тъй като придава на интериора завършеност.

Интериор, който не съответства на вашата личност и вътрешен свят

Една от възможните грешки, свързани с подреждането на апартамента, е несъответствието на избрания стил с предпочитанията на жителите. Интериорът трябва да бъде не само красив, уютен и практичен; първо трябва да го харесвате.

В този смисъл дори следването на най-модерните тенденции може да бъде грешка, ако не харесвате наистина избрания стил. По-добре е да разчитате на собствения си вкус и да направите интериора, така че да сте наистина доволни от него.

Не забравяйте за малките детайли.

Трудно е да се разбере, но всъщност детайлите играят огромна роля във възприемането на дизайна. Всяко малко нещо има значение: незабележимия орнамент на стените, аксесоарите, декоративните възглавници и др. Пренебрегването на детайлите е голяма грешка, защото именно те правят всеки интериор уникален. Ако се научите да ги виждате, може да видите как например масово произвежданите мебели се различават от произведените на ръка.

При професионален интериорен дизайн, той винаги ще има детайли по поръчка. Това може да бъде една тапицерия за стол на цветя, необичайна ваза или нещо подобно. Благодарение на тях дизайнерите създават неповторима атмосфера в къщата.

 

Всеки от нас иска да направи апартамента си красив, модерен и удобен. За да избегнете грешки в интериора, когато избирате мебели и други важни елементи, следвайте горните съвети.

Когато ви трябват чистачи за извозване на стари мебели в столицата, може да потърсите професионалните екипи от chistachi.bg.

Comments are closed.

Post Navigation