Още една тухла в стената на знанието

Ние, като родители, възприемаме задължителното за нашите деца – здравеопазване и образование, по-скоро враждебно и недоверчиво. Уверени сме, че нищо не е в състояние да опази и подготви малчуганите, като нас самите.
Въпреки това, рано или късно, реалността си казва тежката дума, а ние сме принудени да предприемем следващата стъпка, която води до по-добра социализация на нашите деца. Тогава започва безкрайното ходене по мъките. Защото образователната система е доста тромава и неприемливо остаряла, поне според нас. Въпреки своя стремеж да научим своето дете на основните неща, които са залегнали в училищната програма, това не може да стане толкова добре и задълбочено, най-вече поради липсата на време от наша страна.
Децата имат проблеми с основни предмети, като програмата за 7 клас БЕЛ, която е и доста трудна за самите нас, забравили отдавна тръпката от срещите с литературните герои в нашите класни дни. Най-добрият вариант за нашите деца се оказват допълнителните уроци по БЕЛ, които не само ще затвърдят знанията на децата ни, но ще ни помогнат да се справим с тяхната несигурност, което тревожи и на нас самите.
Учениците са винаги неспокойни и доста вглъбени, когато трябва да се справят с нов и непознат учебен материал. Курсовете по различни предмети ще повлияят благоприятно на тяхното настроение, защото начинът, по който се преподават уроците в такива извънкласни дейности, е повече от подходящ. Той е забавен и в същото време – занимателен. Един успешен прием след 7 клас в желаното учебно заведение е нещо, от което никой родител не би се отказал. В този смисъл, дори и добилото огромно значение, евентуално нво след 7 клас по математика няма да представлява проблем, именно с такива курсове. Те са предпоставка за успехи, не само в училището, но представляват и добра подготовка за бъдещите изпитания пред малчуганите.

Comments are closed.

Post Navigation