18 супер идеи за съхранение на детски играчки по мазета и тавани

Поддържането на играчки в детската стая е специален въпрос, защото трябва внимателно да поместите всичко, при това, без да изхвърлите.

Предлагаме ви най-добрите идеи, как да запазите спокойствие и комфорт в апартамента.

Като начало започнете с цялостно почистване на мазета и тавани. По тези стаи всички складираме толкова много боклуци, колкото сами не можем да си представим. Добра идея е таванската стая да направите в мини кът за децата. Там спокойно може да изнесете половината от детското обзавеждане, детски играчки и по-обемни неща, които в стаята заемат прекалено излишно място.

Има толкова много от тях, че можете да запазите каквото искате.

Какво да търсите?

Когато почиствате или пренареждате, не забравяйте да включите детето. Посъветвайте се и се вслушайте – какви играчки и неща, е добре да останат в зоната за достъп и кои могат да бъдат отстранени.

Логично е колите и куклите да се съхраняват на долните рафтове (за предпочитане в кутиите), а фигурките или чашките да се качват на по-високо.

Счупените играчки трябва да се изхвърлят като дрехи, които детето вече няма да носи.

Използвайте и прозрачни контейнери за съхраняване на играчки. Това си е изход за майката и дете на всяка възраст.

Първо, голям плюс е, че можете да организирате огромен брой различни артикули (не само играчки, но и канцеларски материали, книги и др.).

На второ място, тя изглежда красива – особено ако поставите стикер на всяка кутия с обозначението на това, което е вътре.

Прозрачни контейнери за съхранение на играчки

Малки тесни рафтове не заемат много място и не изяждат пространство, но ви позволяват винаги да се възхищавате на любимите си играчки.

Тесни рафтове за всякакви машини

Сега можете да бъдете сигурни, че любимата ви машина няма да бъде загубена и детето ви с гордост ще покаже експозицията си на приятелите си.

Органайзер за вратата или монтиран на стената. Ако го окачите на вратата, нито един сантиметър пространство в детската стая няма да пострада. Предимството е, че можете самостоятелно да изберете плат за него, което означава, че ще се впише идеално във всеки интериор.

Организатор за кукли в детската стая

По същия начин може да съхранявате бои, моливи, ако правите джобовете прозрачни, както и хигиенни консумативи, които трябва винаги да са под ръка.

Важно е да се организира съхраняването на детски играчки по такъв начин, че да се максимизира свободното пространство. Ето защо е много удобно да се изберат специални мебели с места за съхранение: табуретки, пейки и дори маса. Има много предимства в организацията на складовите помещения под масата – всичко е разположено до игралната зона и с минимална вероятност ще бъде разпръснато по пода или ще се премести в други стаи. Друго предимство е, че всички важни неща са достъпни за детето. Това означава, че за него ще бъде по-лесно не само да ги получи, но и да се научи да възстановява реда след играта.

Съхраняване на играчки в детската стая под масата

Не забравяйте да използвате пространството под леглото. Произвеждат се специални модели легла с чекмеджета, но е възможно да се направи добре с отделни кутии и в практичен вариант. Можете да ги направите сами – не е трудно и получавате нещо, което е напълно подходящо по цвят и размер. В такива кутии можете да съхранявате всичко: играчки, книги, спално бельо.

Във всяка детска стая можете да намерите огромен брой меки играчки. Те заемат легло, рафтове, но невинаги им пасват. За да ги съхранявате, може да използвате хамак – не е никак трудно да го направите: ще ви трябва парче плат и две куки, прикрепени към стената. Тази опция ще ви помогне да освободите място, без да жертвате пространството. Опитайте се да го поставите така, че детето да може да достигне и да помества само играчките.

Както виждате, дори и с малка част от детската стая, може да организирате всичко по такъв начин, че да не се натрупва. Освен това може да направите много със собствените си ръце, което означава, че може да спестите от пространствата. Децата винаги се стимулират към творчеството, използват го. И ако бебето ви е пораснало достатъчно, за да участва в процеса – не се отказвайте от възможността да направите нещо заедно.

Съхранението на детски играчки в детската стая трябва да бъде организирано така, че да е удобно за детето. Има много идеи за съхранение, които ще станат връхната точка на интериора и ще украсяват стаята. За всичко това и голямото разчистване за свободни терени, от полза може да са чистачи.com. Красивият интериор ще развие естетическия вкус на детето, а удобната система за съхранение ще научи на ред и независимост.

Comments are closed.

Post Navigation