Как да купя климатик

Въпреки, че историята знае за много опити направени с климатици, с цел да се охлади топлия климат и да се регулира влажността и температурата до 1902 г. опитите не били така успешни, както съвременните постижения. Добър клас климатици предлагат моделите на Daikin FTXV60AB/RXV60AB OKI COMFORT.

С тях може да се контролира охлаждане и да се постигне максимално изпращане на въздух през намотки пълни със студена вода, която отстранява влагата от въздуха и води до контролиране на въздуха.

Днес съвременните климатици използват кондензатор, вентилатор и изпарител серпентина срещу подгряване и охлаждане на хладилния агент, който циркулира през затворена система. Климатиците  варират от преносими устройства, които охлаждат малки площи на централни звена или цели сгради. Охлаждаща мощност, енергийна ефективност, лекота на работа, почистване и поддръжка, както и разходите за експлоатация се отразяват на избора на устройството. Такова трябва да е прецизно избрано, за да е изцяло подходящо за всяко домакинство. Повече от 80 % от американските домакинства използват климатици. Тази статистика потвърждава твърдението, че климатика е едно от най-практичните и универсални устройства в света, измислени за контрол на въздуха през всеки сезон. С увеличаване на значението за пестене на гориво и икономия на енергия, новите климатици включват функции, които намаляват охлаждане по време на пиковите часове за ползване на ден, позволяват регулиране на температурата в отдалечени помещения, както и да използват екологично чисти хладилни агенти, които намаляват разрушаването на озоновия слой. Пестене на енергия водят не само спестяване на гориво, но и спестяване на пари.

Видовете климатици има четири основни типа на климатици: преносими, прозоречни, мини-сплит и централно. Първите три типа са стайни климатици. Централните климатици, също са за отопление, вентилация и климатизация, разпространение на въздуха към множество стаи чрез канали. Съществуват и някои фактори, които определят кой тип е най-подходящ за едно домакинство:

Къде ще се използва климатика;

Размерът на пространството, за да се охлади помещението;

Необходимост от въздуховоди.

Добри предложения на съвременни климатици могат да бъдат открити и във Fujitsu ASYG09LLCA/AOYG09LLC.

Comments are closed.

Post Navigation