4 фокуса над детайлите помага за научаването на чужд език

Забелязали ли сте, че когато се наложи да направите умствено усилие, за да запомните дадено събитие, урок, тема от разговор, снимково изображение, то се запечатва трайно в съзнанието ви. По сходен начин стоят нещата и за научаването на чужди езици. И като най-разпространен масово английският език е важно да следвате някой прости правила:

  1. Научете няколко поздравителни думи на езика, преди да научите азбуката. По този начин, когато изучавате даден език ще е много по-лесно да вникнете и в самата терминология и азбука, знаейки изричането на някои основни думи. Например: Hello, Goodbye, Как си ?, Аз съм добър, как се казваш?…Казвам се…, и така нататък.
  2. Ако е необходимо, да научите азбуката на езика, който изучавате, тя ще бъде десет пъти по-лесна за вас и вие ще бъдете в състояние да четете и произнасяте думи, които ще ви помогнат да запомните думи с по-голяма лекота.
  3. Научете лексиката – основна лексика може би е едно от най-важните неща, които можете да направите, когато изучаването нов език. Дори и да не може да разберете цели изречения, способността да избирате дадена ключови думи може да Ви помогне да разберете общия смисъл на речта или текста.
  4. Съсредоточете се върху 100-те най-често срещаните думи. Намирането на най-често срещаните 100 думи в даден език е хитър начин да започнете. От там можете да си проправите път до най-често срещаните 1000 думи. Смята се, че изучаването на 1000 най-често срещаните думи на един език, ще позволи на всеки да разбере, 70% от който и да е текст.

курсове и уроци по английски

други езици:

курсове по немски език

курсове по френски език

курсове по италиански език

курсове по испански език

английски език за деца и възрастни

Comments are closed.

Post Navigation