5 нестандартни начина за повишаване на скоростта на компютъра

Нищо забавя бизнеса повече от един муден компютър. Ако и вие търсите начин да подобрите скоростта на вашия компютър и се опитвали всичко, то добре е да знаете и за някои нестандартни подходи. Ето и тях:

1) Използвайте Microsoft безплатен инструменти. Те ще помогнат на потребителите на Windows по-рано, за да се почисти и да изпълнява много прости проблеми по поддръжката.

2) Намаляване на артикулите – всичко започва, като удар за компютъра още с избора на бутона за захранване. За да направите това, щракнете върху бутона Windows, и след това въведете „MSConfig“ в съответното поле. Кликнете на „Startup“ в раздела. Някои неща, които искате да не се стартират с пускането на компютъра, просто изключете.

3) Премахване на програми вече не се използват – заедно с предотвратяване всеки ап на вашия компютър се стартира Windows, можете да прегледате кои програми вече няма нужда и да ги премахнете. Достъпът до инструмента за деинсталиране от контролния панел и използване на това, за деинсталиране програми, които не се използват.

4) Почистване на устройството – освен обичайните предпазни мерки, ако имате лаптоп да използвайте чанта за лаптоп по време на пренасянето му от едно място на друго и съответно калъф за таблет, то правете и профилактично почистване. Такова трябва да се прави, както на файловете в операционната система, така и на техническата част – клавиатура, мишка, дънна платка, дискове и т.н.

5) Наред с този тип почистване всеки компютър се нуждае и от почистване на Browser. Независимо от вашия браузър, вие трябва да го чистите редовно. За почистване на Chrome, кликнете върху иконата на три бара в горния десен ъгъл, след това кликнете върху „Tools“, тогава „изтриване на данните за сърфирането“, след което поставете отметка в квадратчетата история, бисквитки и кеширани елементи.

Може да ползвате дори Ccleaner програмата, която върши чудесна работа по петте топ браузъри, регистри и прозорци като цялостно.

Comments are closed.

Post Navigation